Hızlanan sektöre, hızlı bir şekilde makine üretip satmak gerekiyor

Hızlanan sektöre, hızlı bir şekilde makine üretip satmak gerekiyor

Uğur Hidrolik ve Adelsan Makine yetkilisi Uğur Koşar:
'Hızlanan sektöre, hızlı bir şekilde makine üretip satmak gerekiyor”

“Adelsan markası olarak sektörde ocak makinelerinde 2021 yılı içerisinde güzel yol kat ettik, iyi bir ivme kazandık. Hızlanan sektöre, hızlı bir şekilde makine üretip satmak gerekiyor. Bunun için de yeni bir yatırım aşamasındayız” diyen 26. Marble İzmir Fuarı'nın katılımcılarından Uğur Hidrolik'in ve aynı zamanda Adelsan markasının sahibi Uğur Koşar, yeni makineleri ve Marble İzmir Fuarı hakkında Stonetech Dergisi'ne değerlendirmelerde bulundu. Pandemiden dolayı iki yıl aradan sonra yapılan ilk fuar olması sebebiyle firmalar için İzmir Marble'ın bir fırsat olduğunu dile getiren Uğur Koşar, ''Açıkçası böyle bir talebin olacağını biliyorduk. Fuar bizim için çok iyi geçti diyebilirim. Adelsan markası olarak sektörde ocak makinelerinde 2021 yılı içerisinde güzel yol kat ettik, iyi bir ivme kazandık. Şu an sektöre yön veren şirketlerden biriyiz. Bu yılın sonunda da daha iyi sayılara ulaşacağımızı umuyoruz'' dedi.

Yakıtta tasarruf
Fuarda sergiledikleri UGR880 ve diğer makineleri hakkında da bilgi veren Koşar, yeni geliştirdikleri ürünlerle çekiş gücünü kuvvetlendirdiklerini ve bu sayede firmalara yakıtta tasarruf sağladıklarını belirtti. UGR880 için ise makinenin bütün doğal taş gruplarına uyduğunu, sadece doğal taş ile sınırlamayıp karşı tarafın istekleriyle sınırların dışına da çıkabileceklerini söyledi.

Adelsan markası dünyaya açıldı
Türkiye' de mermer sektörünün çok hızlı ilerlediğini dile getiren Uğur Koşar şunları söyledi : ''Hızlanan sektöre, hızlı bir şekilde makine üretip satmak gerekiyor. Bunun için de yeni bir yatırım aşamasındayız. Sadece Türkiye iç pazarı değil, dünya çapında da benim makinem çalıştığı zaman olay bambaşka boyutlara ulaşıyor. Adelsan markası İsviçre'de Alpler'deki granit ocaklarında da çalışıyor, yavaş yavaş o kademelere doğru geçiyoruz.''

Kapalı alan makineciler için büyük avantaj”
Fuar ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Koşar, pandemiden dolayı insanların yüz yüze iletişime geçemediğini, bu yüzden fuarın yoğun olacağını tahmin ettiklerini belirterek, fuar için dinamit benzetmesi yaptı. Koşar, “Bu zamana kadar açık alanda bulunan makine grubunun, bu sene kapalı alan olan C holünde yer alması büyük bir avantajdı. Açık alanda bu kadar fazla ziyaretçimiz olmuyordu” diye konuştu.