Antalya Mermer’in tercihi : ZİMEK

Antalya Mermer’in tercihi : ZİMEK

90’lı yılların başında kurulan ve Türk doğal taş sektörünün en saygın firmalarından olan Antalya Mermer Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurmuş olduğu dev fabrikasında, Plaka Cila ve Plaka Ebatlama Hatlarında Zimek
Makina'yı tercih etti.Dev fabrikaya kurulan plaka hatlarında 2 adet 8 kafa Prime 2200 Plaka honlama makinesi, 2 adet 18 kafa Prime 2200 Plaka Cila Makinesi, 1 adet Orion Plaka Ebatlama Hattı ve birçok yükleme boşaltma robotları bulunmaktadır. Tamamen Zimek Makina tarafından tasarlanmış olan hatlarda en öncelikli hedef, hatasız bir üretim yapmak olmuş. Orion Plaka Ebatlama Hattında ise bir plakadan elde edilebilecek maksimum verim ve kesim hassasiyeti alınması sağlanarak, birçok fabrikada hatalı görülen taşlar bile ekonomiye kazandırılmış.

Bu sebeple Antalya Mermer daha katma değerli ürünler üretirken maliyetlerini de ciddi oranda düşürmüş. Başka bir deyişle, Antalya Mermer’in yeni fabrikası, doğal taş işlemede en son teknolojiyi kullanan gelişmiş bir tesis.Prime 2200 Plaka Cila Makinesi, uzun yıllardır Zimek Makina’nın cila makineleri alanındaki elde ettiği deneyimin bir sonucu. Prime 2200 Plaka Cila Makinesi, tüketim ve bakım maliyetlerini düşürürken maksimum üretim hızına ulaşan özel teknolojilerle geliştirilmiş bir Plaka Cila Makinesi. Prime 2200, 10 mm incelikte ve şekilsiz plakanın bile bütünlüğünü korurken, her türlü doğal taşı maksimum hassasiyetle cilalayabilen sağlam, güvenilir ve esnek bir makine.
Günümüzde, özellikle enerji ve kullanılan sarf malzemeler fabrikaların üretim maliyetlerini ciddi oranda artırmıştır. Sürdürülebilir teknolojileri tasarımla birleştiren Zimek Ar-Ge ekibi yapmış oldukları yeni mekanik tasarım ve yazılımlar sayesinde Prime 2200 Plaka Cila Makinelerinde ciddi oranda abrasiv ve elektrik tasarrufunu düşürerek, kullanıcılarının üretim maliyetlerini büyük oranda düşürmüştür.