İmsa Mermer’den fabrika yatırımı

İmsa Mermer’den fabrika yatırımı

Daha kaliteli üretim, daha fazla kapasite, daha fazla müşteriye ulaşma ve daha fazla ihracat hedefleriyle yola çıkan İmsa Mermer, bu hedefler doğrultusunda Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarında inovasyon odaklı yatırım gerçekleştirdi. 5.000 m²si açık 5.000 m²si kapalı olmak üzere 10.000 m² alan üzerine kurulan mevcut fabrikanın, kapalı alanının yaklaşık 2.800 m²lik kısmı, 2021 yılında sıfırdan inşa edildi. “Kalite ve kapasite artışı vazgeçilmez hedeflerimizdir” diyen İmsa Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübeleri ile birlikte inovasyon odaklı yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Yerli sermaye ve yerli üreticiler ile güç birliği
Bu yeni yatırımla birlikte yıllık 100.000 m² üretim gerçekleştirmeyi hedefleyen İmsa Mermer, şu an için aylık tek vardiya çalışma ile yaklaşık 8.000 m² üretim yaparak, hedefine neredeyse ulaşmış durumda. Ayrıca fabrikasında HTS (fırın hattı ve çoklu ebatlama), ZİMEK (silim) ve MKS (Katrak ve köprü kesim) firmalarının makinelerini kullanmayı tercih eden İmsa Mermer, bu makineleri tercih etmesinin nedeni için, ‘’Yerli sermaye, yerli üreticiler
ile güç birliği tercihimizi belirleyen kriterlerin başında gelmekteydi. Bu ürünlerin firmamıza sağladığı avantajlar hem yedek parça temininde kolaylık ve fiyat avantajı, hem olası herhangi bir arıza durumunda hızlı ve kaliteli servis hizmetidir’’ diyor.

‘’Hem kalite hem kapasite vazgeçilmez hedeflerimizdir’’
Fabrikalarında; honlu, cilalı, kumlama, çekiçleme ve fırçalama olmak üzere 5 farklı yüzey işlemi uygulandığını belirten İmsa Mermer, ‘’Kapasitemizi arttırırken kalitemizi de arttıyoruz. Kalite ve kapasite vazgeçilmez hedeflerimizdir. Yapmış olduğumuz yatırım da bu dengeyi sağlamaya ve korumaya yöneliktir. Ülke ekonomisi için üretimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan bir firmayız. Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile birlikte inovasyon odaklı yatırımlara devam edeceğiz” dedi.